18. veebruar 2019

Kuuõde. Sari Varraku ajaviiteromaan
LUCINDA RILEY KUUÕDE : TIGGY LUGU
Tallinn : Varrak, 2019
Sari : Varraku ajaviiteromaan
Romaanisari seitsmest õest saab jätku. 33 aastat tagasi lapsendas salapärane Pa Salt 6 tüdrukut. Aastate jooksul sai neist perekond.
Surres vana mehena, pärandas ta testamendiga tütardele varanduse ning lisaks igale tütrele mõistatuslikud viited tema päritolu kohta, et soovi korral nad saaksid välja uurida, kes nad on ja kes on nende tõelised vanemad.
Viies raamat jutustab Taygeta ehk Tiggy loo.
Loomade varjupaik, kus Tiggy töötab suletakse ja ta võtab vastu tööpakkumise Šotimaa mõisas, kus tema tööandjaks saab kirurgist mõisahärra Charlie Kinnaird. Hingematva loodusega paik mägedes paneb Tiggy endasse koheselt armuma. See on koht, mis ei muuda ainult tema tulevikku, vaid paneb ta kohtuma oma minevikuga.
Mõisas kohtub naine vana mustlasmehe Chillytiga, kes näib tema päritolust teadvat üllatavalt palju, eriti aga tema vanaemast. Ja siis mõtleb Tiggy ka isalt saadud kirjast.
Isa Palt saadud vihje saadab ta Hispaaniasse :
„Nagu mulle öeldi, pärined Sa eriti võimekate selgeltnägijate suguvõsast, ehkki naine, kes Su mulle üle andis, rõhutas eriti tõsiasja , et sageli antakse see anne edasi mitte lastele, vaid lastelastele, aga need võimed ei pruugigi täielikult välja areneda. […]
Kullakallis Tiggy, Lucia oli Sinu vanaema nimi.
Niisiis täidan nüüd antud lubaduse ja ütlen Sulle, et Sa peaksid kunagi kindlasti reisima Haispaaniasse, linna nimega Granada. Võrratu Alhambra palee vastas mäel, piirkonnas, mida kutsutakse Sacromonteks, pead Sa kitsal Cortijo del Aire tänaval koputama sinisele uksele ja küsima Angelinat. Seal saad Sa teada tõe perekonnast, kuhu sündisid. Ja võib-olla ka tõe oma saatuse kohta…“
Pärast mõningaid ootamatuid sündmusi mõisas ja avastust, et ta on südamehaige, teeb Tiggy äkkotsuse sõita Hispaaniasse, et otsida oma suguvõsa juuri. Ta kohtub sugulastega, kes jutustavad talle loo tema esivanematest ja vanema Lucia Amaya-Albaycinist, flamenkokuningannast, kes sai kuulsaks mitte ainult oma kodumaal vaid ka Ameerika mandril.
Lucia kasvas vaestes oludes, kuid juba lapsena oli ta väga andekas tantsija. Flamenkotants oli tüdrukul veres ja soov särada ning tähelepanu nautida kasvas iga päevaga. Tema auahnust tõukas tagant kitarristist isa ja 10-aastasena märkasid tema annet tähtsas inimesed. Lucia alustas tantsimist Barcelona flamenkobaarides.
Noore neiuna kohtumine kuulsa laulja Augustin Camposega ehk Meniquega, muudab Lucia elu :
„Esimene asi, mida Lucia tema puhul märkas, oli see, et too ei kõrgunud tema kohal nagu suurem osa meestest. Tema miniatuurset, aga elegantset keha kattis rangelõikeline ülikond, mustad juuksed olid kenasti laubalt taha kammitud. Mehe nahk oli heledam kui enamikul gitano´dest ja Lucia oleks võinud oma uute kastanjettide peale kihla vedada, et temas on payo verd. Ehkki ta kõrvad hoidsid peast mõnevõrra eemale, kiirgasid siirad koorekommi värvi silmad soojust“
Siis puhkeb aga Hispaania kodusõda ja Lucia on sunnitud kodumaalt põgenema. Pärast mõnda edukat aastat Portugalis ja seejärel Lõuna-Ameerikas, saab Lucia võimaluse New Yorkis. Kuid siis on ta raske valiku ees, kas karjäär või armastus. Mida Lucia otsustas?
Olles kuulnud oma lähedaste traagilisi lugusid, on Tiggy ääretult kurb. Ja siis peab ta ise tegema sama otsuse, mille tegi omal ajal tema vanaema. Kas ta peaks järgnema oma ametialastele unistustele ja soovidele või kuulama oma südant, mis esimesest kohtumisest on kuulunud mõisahärra Kinnairdile.
Lugege kindlasti ka esimest nelja raamatut - „Seitse õde : Maia lugu“ ja „Tormiõde : Ally lugu“ ning „Varjuõde : Stari lugu“ ja „Pärliõde : CeCe lugu“

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar