14. veebruar 2017

TORMIÕDE pilt
LUCINDA RILEY     TORMIÕDE : ALLY LUGU   
Tallinn : Varrak, 2017
Sari : Varraku ajaviiteromaan
Romaanisari seitsmest õest jätkub. 33 aastat tagasi lapsendas salapärane Pa Salt 6 tüdrukut. Aastate jooksul sai neist perekond.
Surres vana mehena, pärandas ta testamendiga tütardele varanduse ning lisaks igale tütrele mõistatuslikud viited tema päritolu kohta, et soovi korral nad saaksid välja uurida, kust nad pärit on ja kes on nende tõelised vanemad.
Teine raamat jutustab vanuselt järgmise õe, Ally loo.
Ally on väga osav avamere purjetaja, kes on osalenud paljudel rasketel regattidel ja neid ka võitnud. Kuid lisaks on ta ka andekas muusik.
Ta on just tutvunud kuulsa purjetaja Theo Falys-Kingsiga ja veedab tema seltsis aega, kui kasuisa surmateade temani jõuab. Täielikus šokis Ally pöördub kiiresti koju.
Veetnud mõne päeva õdede seltsis, naaseb Ally tavaellu, kuid isa surmaga harjumine võtab aega. Ta leiab lohutust Theolt, kellest on saanud tema armastatu ja kõik näib liikuvat rahulikuma ja õnnelikuma tuleviku suunas. Kuid kohutav purjetamisõnnetus purustab taas Ally lootused.

Püüdes end veelkord kokku võtta, süüvib Ally järk-järgult isa antud vihjetesse oma päritolu kohta. Ja need viivad teda Norrasse, kuhu ta kohale lendab, et leida kinnitust oma kahtlustele. Ja põnevust tõuseb haripunkti, kui selgub, et tema suguvõsa lugu võib olla seotud 19. sajandi lõpu Norra ühe kuulsaima laulja Anna Landviki ja helilooja Edvard Griegiga.
Kas Allyl õnnestub teada saada, kes ta tegelikult on ja kas ta leiab lõpuks hingerahu pärast nii raskeid kaotusi? Ja ehk on elul siiski talle varuks ka mõni üllatus?
Lugege kindlasti ka esimest raamatut „Seitse õde : Maia lugu“.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar