20. oktoober 2015

Mälestused
David Foenkinos
Tänapäev, 2015
„Mälestustes“ jutustab nimetu mees oma perekonna loo. Tundeküllased mõtisklused vanadusest ja surmast, raskustest vanemate mõistmisel, armastusest ja abielust, loomisihast ja juhuslikkuse ilust on kirja pandud lihtsalt, ent peenetundeliselt ja humoorikalt, ainulaadses  nauditavas stiilis.
 See on raamat elu ringkäigust. Iga lõpp viib millegi uue alguseni.  Vanadekodust põgenenud vanaema otsingud viivad jutustaja vanaema lapsepõlveradadele, kus  ta tutvub enne vanaema surma oma tulevase abikaasaga. Kui nad lähevad jutustaja vanematele teatama oma uudist abiellumisest, selgub, et vanemad on otsustanud lahku minna. Ja kui jutustaja ise läheb hiljem isale teatama oma lahkuminekust,selgub, et vanemad on otsustanud uuesti koos elada. Minajutustaja töötab aastaid hotelli administraatorina, et leida inspiratsiooni kirjanikuks saamiseks, kuid alles lahkuminek, kogetud aeg, mured ja rõõmud ning mälestused teevad võimalikuks loomingulise töö.
 Raamatus on vaimukad vahepalad, milles tuntud inimeste mälestuskillud.
David Foenkinos  (1974) on prantsuse kirjanik ja stsenarist. Eesti keelde on varem tõlgitud tema romaan „Delikaatsus“ (2013), mis ilmus samuti sarjas „Punane raamat“.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar