15. jaanuar 2016

Seitse õde. Sari Varraku ajaviiteromaan
Seitse õde. [1], Maia lugu
 Lucinda Riley
Tallinn : Varrak, 2015
Sari : Varraku ajaviiteromaan
Romaanisari seitsmest õest. 33 aastat tagasi lapsendas salapärane Pa Salt esimese tüdruku ja seejärel veel 5 tüdrukut. Aastate jooksul sai neist perekond.
Surres vana mehena, pärandas ta testamendiga tütardele varanduse ning lisaks igale tütrele mõistatuslikud viited tema päritolu kohta, et soovi korral nad saaksid välja uurida, kust nad pärit on ja kes on nende tõelised vanemad.
Esimene raamat jutustab vanima õe Maia loo.
Põgenedes oma isikliku minevikusaladuse eest, kasutab Maia ära kasuisa antud vihjed, et välja selgitada, kes ta tegelikult on. Uuringud viivad ta üle mere Barasiiliasse.
Loo hargnedes selgub, et Maia suguvõsa lugu on tihedalt seostud Brasiilia ajaloo ja kunstiga ning lugejate ees rullub kiht-kihi haaval lahti Maia lugu ning kild killult õpib naine tundma oma  esivanemaid.  Eriti haarav on tema vanavanema Izabela ja prantsuse skulptor Laurent Brouilly lugu.
Selle kõige juures toetab teda Brasiilia tunnustatud romaanikirjanik Floriano Quintelas.

Olles saanud teada tõe oma päritolust, peab Maia otsustama, kas tal on julgust muuta oma tulevikku, mis võib tuua õnne või jäädagi elama minevikku, mis on teda painanud juba aastaid.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar