28. jaanuar 2016


Õnnepiletiga hulkurkass Bob
Tallinn : Ajakirjade Kirjastus, 2015
Eestis on ilmunud :     „Tänavakass Bob“  2014
„Bobi maailm : ühe mehe ja tema tänavakassi uued seiklused“  2015
„Kingitus Bobilt, ehk, lugu sellest, kuidas tänavakass aitas ühel                              mehel mõista jõulude tõelist mõtet“  2015
Londoni hulkurkassist Bobist ja tema tänavamuusikust peremehest Jamesist said tänu raamatutele kuulsused. Jõulude ajal ilmus Eestis kolmas raamat Bobist. Samal ajal vändatakse Hollywoodis vahvast duost mängufilmi.
Narkosõltuvusega heitlev inglane James Bowen ei osanud aimatagi, kui palju muutub ta elu, kui mees avastab oma kodumaja koridorist ruuge haavatud kõutsi. Mehel polnud südant kassi piinlema jätta ning viis ta loomaarsti juurde. Kui kass oli terveks saanud, otsustas James temaga hüvasti jätta, kuid Bob keeldus uuest peremehest lahkumast. Peagi on nad lahutamatud, sest nutikas Bob jalutab isegi õige bussi peale, et olla oma uue sõbra lähedal. Tänavamuusikuna leiba teeniv James avastab, et Bobil on imetabane võime inimestele naha alla pugeda ja nad hakkavad koos esinema.
Muidugi juhtub tänaval töötades rajusid lugusid, aga päeva lõpuks tõdeb James ikka ja jälle, et Bobi abiga on ta jamadest pääsenud. Kass aitab tal pöörata elus puhas lehekülg. Ning kuna isemoodi paar jääb lisaks turistidele silma ka ajakirjanikele ja raamatukirjastajatele, saab hoo sisse lumepall, mis praeguseks on toonud tohutult artikleid, kuus raamatut ja lähitulevikus ka mängufilmi- kõik pajatamas Bobi ja Jamesi seiklustest.
Ka Bobi jõuluraamat pole mingi erand. See südamlik lugu jutustab 2010. aasta jõuludest, mis panid Jamesi muutma oma elu. Mehe tervis oli kehv, tal olid näpud täiesti põhjas, aga väljas oli sajandi külmim jõulukuu. Koos Bobiga satub James sekeldustesse, mis aitavad mehel mõista jõulude tõelist mõtet.
„Enne Bobi tulekut olin olnud maailmale kadunud, lootusetu juhtum. Raiskasin hullumeelselt palju võimalusi. Küllap oli mul tohutult vedanud, et olin üleüldse elus pärast seda, mismoodi ma kõige halvematel aegadel oma keha kuritarvitasin. Bob kinkis mull uue elu- elu täis rõõmu ja lootust“.
Ka Bobil vedas väga, sest ta on Jamesis leidnud endale igavesti truu sõbra. Ent tema raamatuid lugedes tekib küsimus, kuidas nii tark ja tore kass tänavale sattus. Jääb mulje, et kunagi on ta kellegi juures kodus põõnanud ja kausist söönud, kuigi asjalkäimist armastab too ruuge kõuts toimetada õues. Jameski püüdis välja uurida, kas Bob on ehk pererahva käest kaotsi läinud, et ta nende juurde tagasi jõuaks, kuid ajapikku selgub, et keegi ei tunne vahvast kõutsist puudust...

Lihtne, ladus ja südamlik lugemine!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar