4. detsember 2015


Mägi meie vahel
Charles Martin
Tallinn : Varrak, 2015
Raamatu tegevus algab mõneti tuttava situatsiooniga: peategelased ootavad lennujaamas oma lennu väljakuulutamist, kuid läheneva tormi tõttu lend tühistatakse. Viimases hädas tellitakse tšarterlend. Keset  lendu piloodi  süda seiskub ning lennuk maandub kõledale inimasustuseta maa-alale. Tegelaste elu pööratakse ainsa hetkega pahupidi, algab raske füüsiline ja psühholoogiline võitlus ellujäämise nimel.
Peategelased Ben ja Ashley peavad emotsionaalselt pingelises olukorras väga õigeid ja elutähtsaid otsuseid langetama. Lisaks füüsilisele valule on neil ka sügavad hingepiinad.  Ashleyl  seisab ees pulmapidu, kuid ta kahtleb oma valiku õigsuses. Beni vaevavad aga oma naisele öeldud sõnad, mida ei saa enam tagasi võtta... Ta räägib oma tunnetest ja mõtetest diktofoni, kuid mitte teistele.
Ashley mõtiskleb: „Mis värk on meestega ja kogu selle stoilise oma tunnetest mitterääkimisega? Miks nad ei või meile lihtsalt öelda, mida nad mõtlevad? See pole mingi raketiteadus. Armastus on läbielamist väärt. Ükskõik kui valus see poleks.“  Endale andeks andmine osutub kergemaks sõnades kui tegudes.
Ben ja Ashley on kolme ja poole kilomeetri kõrgusel mägedes. Nad näevad vaadet, mis ulatub sada või sada kakskümmend kilomeetrit eemale, kuid näha pole ühtegi elektrituld. Ben ütleb: „ Ma tõstan oma silmad mägede poole. Kust tuleb minu abi...“
See on liigutav lugu tavalistest inimestest, kes näevad vaeva selle nimel, et säilitada usku tulevikku.

Elamusrikkaid hetki raamatu seltsis!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar