22. august 2013



Seened potti, pannile ja purki

Katrin Press, Pille Enden, Lia Virkus

Tallinn : Ajakirjade Kirjastus, 2013

Tuntud kokaraamatute autorite kootöös sündinud raamatust leiab 60 uut, lihtsat ja maitsvat retsepti nii vanade tuntud metsaseentega, nagu riisikad, puravikud, kukeseened, kui ka uuemate, mitte veel nii palju populaarsust kogunud maitsvate söögiseente kitsemamplite, lehterkukeseente ja mustade torbikseentega. Lisaks asjalik ülevaade seente hoidistamisest: kuivatamisest, soolamisest, marineerimisest ja külmutamisest.

 

15. august 2013


UNUSTATUD LEMMIK

Ogalinnud : romaan

 Colleen McCullough

Tallinn : Eesti Raamat, 1994

See on Austraalia perekonnaromaan. Raamat jutustab kolme põlvkonna Clearyde elust 20. sajandi alguskümnenditest. Keerulistest tingimustest võrsunud paljulapselise pere elu on raske, ellu jäämiseks tuleb palju tööd teha, saamata endale ka primaarseid asju lubada.

Seda romantilist ning laiahaardelist perekonnasaagat läbib peategelase Meggie ja vaimulikutõotusega seotud Ralph de Bricassart'i armastuslugu.

Kaashaarav, romantiline lugemisvara.

Teose põhjal valminud ka film.

12. august 2013

Ja mägedelt kajas vastu

Ja mägedelt kajas vastu

Khaled Hosseini

Tallinn : Eesti Ekspressi Raamat, 2013

Romaani tegevus saab alguse 1952. aastal Afganistanis. Üks isa räägib oma lastele mõistujutu, mis saab tegelikkuseks ja muudab nende kõigi elu.

Valikud elus muudavad meid aga kas alatute võtetega saadud oma tahtmine tagab õnne elus? Või saadab meid terve elu piin allasurutud tunnetest?  On saladus, mida saab vaid mägedega jagada. Küsimus on selles, kas inimene suudab sellise saladusega elada?

Emotsionaalne, provotseeriv ja unustamatu romaan sellest, kuidas me armastame, üksteise eest hoolitseme ja kuidas meie langetatud otsused mõjutavad terveid põlvkondi.

Soovitan ka autori varasemaid romaane.

7. august 2013


UNUSTATUD LEMMIK


Mööduv hiilgus

Reay Tannahill

Tallinn : Varrak, 1999

See on kahe dünastia lugu: Brittonid ja Jardine`id. Nad ühinevad, kaugenevad ja leiavad üksteist taas. Nende staatus ühiskonnas on erinev kuid ühed tõusevad, teised langevad, elu pillutab neid omatahtsi.

On aasta 1901, Londonis on  kuninganna Victoria matus. Ühe väikese poisi suures murest saab alguse sündmusteahel, mis muudab kõikide Brittonite elukäiku, ning järgmise viiekümne aasta jooksul, mida raamatus vaadeldakse, möödub nii Briti impeeriumi hiilgus kui ka Brittonite laevaehituskompanii kõrgaeg. Loomulikult koosneb ajalugu inimsaatustest ning muutuva ühiskonna taustal on kujutatud Brittonite ja nendega seotud inimeste kirgi, pettumusi, rivaalitsemist ning peategelaste keerulist armastuslugu.


Nadja Viinis : koogid ja elamused

 Nadežda Kaarma

Tallinn : Menu, 2013

Menukate hõrgutisteraamatute autor  Nadežda Kaarma ja Anni Arro ühistest ettevõtmistest on saanud sõprus ja töösuhe. Koos otsustati reisida Viini, inspiratsioonireisile. Raamat on fotoreportaaž saadud elamustest  ja muljetest koos retseptidega. Avaloost selgub, et Nadja on juba käinud Viinis, tillukese tüdrukuna koos vanematega, ise ta seda ei mäleta aga mälestuskillud üüratutest šokolaadimägedest ja vahukooretornidest meenuvad. Väikese kõrvalpõikena tutvustatakse ka autori vanemaid.