16. mai 2012


Kaalul on ülekilod: nõuanded  ja  edulood  neile, kel  aastaid 40+

Olles üle 40 aasta vanune tuleb teada, et oled muutunud teistsuguseks ning ka kehal on nüüd erinevad vajadused.

Eesti inimeste lood võitluses kaalunumbritega. Toitumisharjumuste tervislikumaks muutmiseks jagavad nõuanded sellised spetsialistid nagu Mai Maser, Anne Piirsalu, Kaja Torm. Valikmenüüd.

Raamatust leiab ka kirju Figuurisõprade postkastist.

Cedar Cove sari: 1. "Lighthouse Road 16", 2. "Rosewood Lane 204",  3. "Pelican Court 311", 4. "Cranberry Point 44" on sarjast seni ilmunud raamatud. Need on ühes linnas,  Cedar Cove elavatest inimestest, nende saatustest. Iga raamat pöörab tähelepanu mõnele perele, nende probleemidele ja kirjeldab kaasahaaravalt erinevatest eluvaldkondadest inimeste hingeelu, nende muresid-rõõme. Vilksamisi heidetakse pilk ka naabermajadesse. Lihtsad inimesed oma tegemistega, ka surmateema on leebelt sisse toodud. Põnevust ja kaasahaaravust piisavalt. Raamat ei ole tüüpiline „naistekas“.

Seitse raamatut sellest sarjast on veel ilmumas eesti lugejate raamaturiiulitele.

16 Lighthouse Road 204 Rosewood Lane


„Kass, koer ja kaks õde“ on Jaan Mikweldti romaan inimsuhetest. Kaks purunenud peredest pärit õde saavad esmakordselt kokku pärast ühise isa surma, saades päranduseks maamaja. Ühte majja elama asumine toob esile suhtlusraskused, kibestumise, trotsi ja valusad mälestused.

Külaellu sisse sobitumine võtab aega, ka õdede vaheline suhtlus võtab aegamisi ilmet. Loomad, mehed ja majapidamistööd rikastavad õdede elu ja aegamisi saavad neist sõbrad, ilma kelleta oma elu enam ette ei kujutata.

See oli huvitav ja kaasahaarav jutt tänapäeva Eesti elust. Soovitan pigem naistele.
Kass, koer ja kaks õde

Kaui Hart Hemmingsi raamat „Järeltulijad“ on sügava psühholoogilise sisuga romaan. Pereisa Matt on pühendunud oma tööle, pereelu juhib põhiliselt abikaasa. 10-aastane Scottie ja 17-aastane Alex on isiklike probleemidega neiud, kes protestivad kõigi vastu.

Kui juhtub saatuslik õnnetus naisega ja see jääb püsivalt koomasse, mis tõotab lõppeda surmaga, mõistab mees, et ei tunnegi tegelikult oma lapsi… mängus on alkohol, narkootikumid. See on kaasahaarav jutustus armastusest, seda nii abikaasade kui ka laste vahel. Samuti vanavanemate-laste suhted on  Näiliselt korras pereelu on vaid fassaad, mille taha nägemiseks ei jätkunud varem aega võib olla ka tahtmist.

Raamat on soe ja südamlik.

Sara Grueni „Vesi elevantidele“ on raamat Suure Depressiooniaegsest Ameerikast, tsirkuse ajaloost ja loomulikult kahe inimese vahel tärkavast armastusest, mis saab jagu uskumatutest raskustest.

Äsja orvuks ja saatuse hoolde jäänud Jacob Jankowski hüppab suvalisele mööduvale rongile, mis osutub tsirkuserongiks. See muudab hetkega ta elu, kuna noormees on veterinaariatudeng, siis osutub ta vajalikuks liikmeks trupis. Ta näeb elu pahukülgi, samas ka suurt armastust nii loomade kui inimeste vahel. Läbi mitmete alanduste jõuab Jacob oma elu armastuse ja elu sihi leidmiseni.

Läbivaks tegelaseks raamatus on elevant Rosie, kelle õpetamisega selguvad tõed inimsuhetes.


Raamat on tagasivaade eaka mehe elule ja tööle.


Jennifer Donnelly raamat „Valguse kuma“ tegevus toimub eelmise sajandi alul. 17-aastase Mattie kätte satuvad hukkunud Grace kirjad, mida lugedes selgub karm reaalsus.
Vaesuses elava Mattie ema on surnud ja pere vanima lapsena on ta sunnitud vastutuse oma õlgadele võtma, surudes tahaplaanile oma vajadused ja soovi edasi õppida. Ka esimene armastus on päevakorras ja süda tunneb üht ja keha sunnib tegema valesid otsuseid. Sisse on toodud ka rassismi teema.

 Oma olemuselt on raamat kaasahaarav ja dramaatiline. Uppunud Grace surm ei saabunud nii nagu esmapilgul tundus, ka inimsuhted ei ole sellised nagu paistsid. Romaan on ühtlasi kahe noore neiu täiskasvanuks saamise lugu.

15. mai 2012



Väike toitumise käsiraamat : märkamatult kaalust alla


raamat neile, kes ei taha dieediga vaeva näha, kuid rõõmustavad, kui kilod kaovad. „Väike toitumise käsiraamat” suunab inimest tegema oma toitumistavades väikeseid muudatusi, mis pole valulikud, ja kui neid kannatlikult rakendada, muutuvad need mõne kuuga meeldivaks harjumuseks.
007561 - Väike toitumise käsiraamat. Märkamatult kaalust alla