26. august 2014

Kadujärv
Kadujärv
Sarah Addison Allen
Tallinn : Eesti Raamat, 2014
Kate Pheris kaotab õnnetuses oma abikaasa. Masenduna on ta terve aasta kui unes, tema võimukas ämm võtab terve pere elu juhtimise üle. Kate otsustab sõita koos tütrega oma vanatädi Eby juurde Georgiasse Kadujärve puhkekülla, kus ta veetis viisteist aastat tagasi oma elu kauneima suve. Seal aga ei ole asjad enam nõnda, nagu vanasti, asutus laguneb ja ei too enam raha sisse.
Tütar ja ema otsustavad oma elu muuta ja anda Kadujärvele uue hingamise.

21. august 2014

Tüdruk maalilt teab, aga vaikib
Tüdruk maalilt teab, aga vaikib
Tiia Sugasepp
Tallinn : Eesti Raamat, 2014
Autori  esikromaani tegevus toimub Inglismaal. Vaid algus- ja lõpupeatükid on Eestimaal toimuva tegevusega.

Teose peategelase, arhitekt Terry McReadi õpingujärgseks elu- ja töökohaks saab väikelinn Killa. Orvuna kasvanud mees leiab seal oma elule mõtte. Ta leiab armastuse kuid seda õnne ei jagu kauaks. Neiu hukkab. Masenduses Terryle saadetakse majapidajannaks Dolly, kes on samuti elu madalseisus. Läheb kümmekond aastat ja lõpuks saavad Dolly ja Terry aru, et nad on teineteisele loodud.

19. august 2014

Minevikust olevikku
Minevikust olevikku
 Jaan  Mikweldt
Habaja : Kentaur, 2014 (Põltsamaa : Vali Press)
Olustikuromaan tänapäeva Eesti elust. Kadi Tombre on noor ja ilus naine, äsja edukalt abiellunud vanema poliitikuga, kes kandideerib peaministriks. Kodune olukord on pingeline, sest mehe lapsed eelmisest abielust kolivad isa juurde, lisaks neile elab seal veel üks nooruke lauljahakatis.

Ühtäkki hakkavad ilmnema koledad faktid minevikust, mis keeravad kogu senise elu peapeale.

13. august 2014


Tagurpidi lugemine
Jo Platt
Tallinn : Varrak, 2014

Kauni, targa, eduka Rosalind Shaw pulmapäeval jätab peig ta ilma mingi selgituseta altari ette maha. Rosi tabab sügav depressioon. Ta nutab pidevalt, lahkub töölt, jätab enda eest hoolisemise unarusse,langeb alkoholi küüsi. Pere toel saab ta taas jalule, vahetab elukohta, et alustada uut elu vanu raamatuid müüva Chaptersi poe kaasomanikuna. Uued kolleegid on toredad inimesed, kellega sõprus on kiire tekkima. Kui Rosile hakkab tunduma, et elu polegi nii väga talumatu, koputab tema uksele ebaharilikult karvane naaber Daniel, kaasas lillekimp ja traagiline uudis ...