21. aprill 2014



Isa naine : teekond tõeni
Angela Hofberg
Tallinn : Varrak, 2014

Tegemist on perekonnaromaaniga. Purunenud perekonnast  pärit Anu igatseb saada tagasi uue pere loonud isa. Romaani alul on tüdruk eelkooliealine rõõmsameelne tirts, hilisem elu muserdab ta maailmaga pahuksis olevaks teismeliseks. Suhted nii ema kui isaga kisuvad kiiva. Ja ka õppimisega tekivad raskused. Elu kujundab temast tundliku, kuid tugeva naise.

Angela Hofberg on varem avaldanud romaanid „Päev nagu elu” (2006. aasta romaanivõistlusel äramärgitud teos) ja „Ikkagi” (kirjastuse Tänapäev 2008. aasta romaanivõistluse I koht).

17. aprill 2014


Tüdruk kaljunukil
Lucinda Riley
Tallinn : Varrak, 2014
Varraku ajaviiteromaan  viib meid Edwardi-aegselt Inglismaalt tänapäeva New Yorki ning suursuguselt Iiri rannikult Londoni linnamaja hääbuvasse hiilgusse. Läbi mitme põlve naisliini on peategelased seotud olnud juba aastasadu.
Grania Ryan pöördub tagasi oma vanematekoju pärast traumeerivaid sündmusi. Ta kohtab ühel tormisel päeval kaljuserval väikest tüdrukut Aurora Lisle’it, kes muudab kogu tema elu.
Väga hea raamat! Soovitan! J

11. aprill 2014



Õnnelikud inimesed loevad raamatuid ja joovad kohvi
Agnès Martin-Lugand
Tallinn : Tänapäev, 2014

Psühholoogiline romaan noorest naisest, kes kaotab oma abikaasa ja tütre. Ta langeb sügavasse masendusse, veel aasta hiljem võitleb ta ikka veel  leinaga, mis matab kõik muu. Ta süda lööb, aga ta ei ela.

Murdehetkeks saab põgenemine kolkakülla Iirimaa rannal. Seal kus inimesed ei tea Diane taustast on tal lihtsam endaga hakkama saada, ennast taas leida.

9. aprill 2014



Issi on läinud jahile
Mary Higgins Clark
Tallinn : Ersen, 2014

Armastatud põnevusromaanide autor Mary Higgins Clark on taas loonud huvitava  loo. Meie ees rullub lahti tume saladus ühe perekonna minevikust. Kate ja Hannah Connelly elu on hädaohus. Aastakümnete tagune õnnetus võttis neilt ema. Kõrvalliinidena lisandub veel hulgaliselt hämaraid asjaolusid ja palju teadmatust.
Samm-sammult demonstreerib Mary Higgins Clark ootusärevust ja põnevust täis romaanis oma meisterlikkust, mis on teinud tema teosed tunnustatud rahvusvahelisteks bestselleriteks.

7. aprill 2014

Keegi teine
Keegi  teine
Aita Kivi
Tallinn : Ajakirjade Kirjastus, 2014

"Keegi teine" on Aita Kivi viies romaan. Romaani “Lähedal” lugenule on tegelased tuttavad, kuid käesolev on loetav siiski ka iseseisva raamatuna.
Peategelane on läbi elanud erinevaid suhteid, teinud valusaid valikuid ja keskealisena jõudnud abieluni. Laste saamiseks on paraku hilja, sestap saabub nende koju tema õe ja kunagise armukese tütar, keda koos uue mehega kasvatatakse.

Paar otsustab osta uue kodu, maja looduskaunis kohas. Paraku on majanduskriis just Eestisse jõudmas. Aastate jooksul lisavad peale laenukohustuse pingeid koondamishirm, säästusurve, õetütre isaotsingud, kõrvale kolinud seksikas naabrinna...