27. detsember 2013

Mineviku varjud. Sari Harlequin
Mineviku varjud

Catherine Anderson

Tallinn : Ersen, 2013

New York Timesi bestsellerite autor on kirjutanud kaashaarava põneviku.

Sugupuu-uurija Sarah  jaoks on inimeste pärisvanemate leidmine igapäevatöö. Michael juhtumi puhul on ainsaks juhtlõngaks kogu elu meest kummitanud õudusunenägu, mis on ilmselt kohutav lapsepõlvemälestus.
Mida sügavamale mehe minevikku Michael ja Sarah sukelduvad, seda rohkem ohte neid varitseb. Ning nende ainsaks lootuseks elada ja armastada on matta minevik ning jäljetult kaduda.


Katkenud armastus

Ulvi Kullerkupp

Tallinn : Mytho, 2013

Lihtsakoeline armastusromaan, mida kätte võttes oli ju tegelikult juba teada, kuidas see lõppeb. Pärast täisealise tütre välismaale õppima saatmist teeb Anna oma elus kannapöörde: ta võtab abielupuhkuse, sõidab Hispaaniasse ja hakkab uuesti maalima. Lõpuks ometi saab ta pühendada aega iseendale. Väljasõidul ühte mägilinna kohtub ta aga ootamatult oma nooruspõlve armastusega, avanevad vanad haavad ning sünged saladused. Mõlema elu jõuab teelahkmele, kus peab tegema raske valiku. Kas neil jätkub jõudu andestada?
Karmavõlad

Karmavõlad. Kolm inimest. Kolm ajastut. Kolm elu

 Inga Raitar

Tallinn : I.R.A., 2013

Jutustus kolmest inimesest. Paralleelselt jookseb kolm erinevat lugu, erinevatest ajastutest, erinevates maades:Tiibeti kloostris umbes 1550, 1845 aasta Iirimaal ja tänapäeval Eestis . Igas loos on kolm osalist, kes otsivad vastust küsimusele, mis siis tegelikult on armastus ning kust ja mis eesmärgil ta meie ellu tuleb.

“Karmavõlad” on ühtaegu romantiline armastuslugu ja samas ka põnev fantaasia inimsuhete taga kulgevate salapäraste saatuseniitide teemal.

17. detsember 2013

Green-suu-on-tahtedel
Süü on tähtedel

 John Green

Tallinn : Pegasus, 2013

See on vähihaigete laste tugirühmas kohtunud teismelistest Hazelist ja Gusist jutustav raamat.

Kilpnäärmevähki põdev 16-aastane Hazel on õnnelik natukese juurde ostetud aja eest, kuigi ta ei tea veel selle natukese pikkust. Kuna vähk on arenenud kaugele ja sel on siirded tüdruku kopsudes, peab ta pidevalt hapnikuballooni kaasas kandma. Augustus Watersi põeb osteosarkoomi, mis on võtnud temalt jala. Neiu ja noormees saavad kohe sõpradeks, sest poiss keskendub tüdruku haiguse asemel talle enesele.

Ja kuigi tundub, et haigustest ja surmast on palju juttu, räägib see raamat pigem siiski elust. Ja armastusest.

9. detsember 2013

KÖÖGIJUMALA NAINE
Köögijumala naine

 Amy Tan

Tallinn : Tänapäev, 2013

See raamat on emade ja tütarde vahelistest suhetest.

Winnie ja Helen, keskealised hiina naised, elupõlised sõbrad, on hoidnud üle viiekümne aasta teineteise saladusi. Kui Helen otsustab, et on aeg tõde avaldada, siis teab Winnie, et ta peab oma minevikust rääkima esimesena oma tütrele Pearlile – sealhulgas midagi kohutavat, mida isegi Helen ei tea. Ja nii algab lugu Winnie teekonnast: väikeselt saarelt Shanghai lähedal 1920. aastatel läbi laastatud Hiina Teise maailmasõja ajal ja viimaks USA-sse.

Raamat on huvitav ka meist erineva kultuuritausta poolest.

7. detsember 2013


Andaluusia sõber. 1. raamat Sophie Brinkmanni triloogiast

Tallinn : Varrak, 2013

See on rootsi põnevusromaan.

Hispaania kandis käib maffiasõda, ühe perekonna pärija Hector Guzman, sümpaatne tüüp, haritud ja väärikas, satub Rootsis avariisse. Ta satub haiglasse ning algab südamlik tutvus medõe Sophiega, lahutatud nooremas keskeas üksikemaga . Sophie satub saatuse tahtel meeste mängude keskmesse ning peab valima poole. Täielik dilemma – paha on sümpaatne, hea aga parasjagu jälestust tekitav.

Kõige selle keskmesse rebitakse Sophie poeg Albert, kes ei tea neist asjust midagi. Kui poeg ratastooli jääb, tunneb ema end süüdlasena.

Maffiamaailmas kehtib viikingite omaga sarnanev veritasu.